HIT KNJIGE ZA VRELO LJETO! ŠTA ČITATI?

TOP 10 knjiga koje morate pročitati ovo ljeto! Vreli dani nam ubrzano dolaze, koferi su spremni, kupaći kostim i krema za sunčanje - checked, a sada vam samo treba prava stvar za čitanje tokom sunčanja na pješčanoj plaži. Pregršt je odličnih naslova u ponudi, a mi smo se odlučili da vam izdvojimo ovih 10 koje obavezno morate dodati na svoju must-read listu.

HIT KNJIGE ZA VRELO LJETO! ŠTA ČITATI?

1. Fredrik Backman - Tjeskobni ljudi (Fokus, 2021)

Razgledavanje stanova koji su na prodaju obično nije pitanje života ili smrti.
Međutim, stan širom otvorenih vrata u koji je banuo neuspješni pljačkaš banke i potom potencijalne kupce te nekretnine proglasio taocima, postaje – upravo to.

Među taocima je nedavno umirovljeni par koji umjesto svog braka neumorno obnavlja stanove. Tu je bogata bankarica, previše zauzeta karijerom i zarađivanjem da bi se brinula i za koga drugog. U stanu je i mladi par koji će uskoro dobiti prvo dijete, i to je otprilike jedino oko čega se mogu složiti. U ekipi su i postarija gospođa koju mahanje pištoljem ne može impresionirati, a kamoli zastrašiti, iritantna agentica za prodaju nekretnina i sredovječan muškarac prerušen u zeca.

Više o knjizi na -> https://www.sarajevopublishing.ba/bs/product/1385/tjeskobni-ljudi

2. Jean Hanff Korelitz - Slom (Indigo, 2020)

Grace Reinhart Sachs psihoterapeutkinja je koja živi sređenim životom u visokim krugovima New Yorka. Odana je svom mužu, dječjem onkologu, njihovu sinu Henryju i pacijentima za koje se skrbi u vlastitoj ordinaciji. Njeni su dani ispunjeni poznatim ritualima: živi u istom stanu na Manhattanu u kojem je odrasla i svako jutro šalje Henryja u istu elitnu školu koju je i sama pohađala.

Bogato terapeutsko iskustvo pokazalo joj je koliko žene zavaravaju same sebe u vezama i brakovima te Grace piše knjigu naslova "Trebala si znati", u kojoj upozorava žene da bolje slušaju svoju intuiciju na početku veze.

Više o knjizi na -> https://www.sarajevopublishing.ba/bs/product/1180/slom

3. Stephenie Meyer - Ponoćno sunce (Lumen, 2020)

DUGOOČEKIVANI NASTAVAK SERIJALA SUMRAK

Kad su se Edward Cullen i Bella Swan sreli u Sumraku, rodila se jedinstvena ljubav. No dosad smo znali samo Bellinu priču. U Ponoćnom suncu napokon čitamo Edwardovu.
Nezaboravna ljubavna priča između Belle i vampira Edwarda u Ponoćnom suncu dobiva nov i mračan obrat. Susret s Bellom najpotresniji je i najneobičniji događaj koji je Edward doživio otkad je postao vampir. 

Više o knjizi na -> https://www.sarajevopublishing.ba/bs/product/1204/ponocno-sunce

4. Tisja Kljaković Braić - U malu je uša đava (Fraktura, 2020)

Split osamdesetih još uvijek je podsjećao na Smojin Split iz Veloga mista i na Fellinijev Mediteran. U takvoj sredini prepunoj veselja i ludorija, u kojoj nema prave hijerarhije, odrastala je Tisja Kljaković Braić.

Malena djevojčica pod zaštitom bake i dida, koja se skriva u kiosku, ne voli odlazak u vrtić, s didon ide na partiju karata u Hajduka, a sa susjedima na kupanje pod Marjanom. Od rođenja do početka rata, koji se podudara i s autoričinim odlaskom u srednju školu, pratimo obitelj – oca, majku, dida, baku, susjede iz iste zgrade i ulice u čijem je središtu protagonistica, vragolasta djevojčica, inteligentna, darovita i pomalo razmažena.

Više o knjizi na -> https://www.sarajevopublishing.ba/bs/product/1299/u-malu-je-usa-dava

5. Holly Miller - Ti, u mom snu (Profil, 2020)

Ljubavna priča koja slama srca i slavi život, roman koji se čita na 22 jezika!
"Ti, u mom snu" – romaneskni prvijenac britanske autorice Holly Miller po kojemu se snima i holivudska ekranizacija – nezaboravna je, romantična priča o hrabrosti koju ljubav zahtijeva.

Više o knjizi na -> https://www.sarajevopublishing.ba/bs/product/1437/ti-u-mom-snu

6. Cecelia Ahern - Savršeni (Profil, 2018)

Celestine North živi u društvu koje zahtijeva savršenstvo. Nakon što ju je sud obilježio kao nesavršenu, Celestinein život razbijen je u komadiće – oduzeta joj je svaka sloboda.

Otkad ju je sudija Crevan proglasio javnim neprijateljem broj jedan, ona nestaje s očiju javnosti i kreće u bijeg zajedno s tajanstvenim, nevjerojatno privlačnim Carrickom, jedinom osobom kojoj može vjerovati. Celestine u rukama drži opasnu tajnu – nešto što može dovesti do pada čitavog sistema nesavršenosti.

Više o knjizi na -> https://www.sarajevopublishing.ba/bs/product/1438/savrseni

7. Jojo Moyes - Vikend u Parizu i druge priče (Profil, 2017)

Nova zbirka priča iz pera autorice svjetskih bestselera Tu sam pred tobom i Nakon tebe.

Nell ima dvadeset šest godina, i ne samo da nikad nije bila u Parizu nego nikad nije nigdje bila na romantičnom vikendu. Nije baš ljubiteljica putovanja. Ali kad se njen dečko ne pojavi, Nell dobije priliku pokazati svima – pa i sebi – da može biti neovisna i neustrašiva. Sama u Parizu, Nell pronađe inačicu sebe kakvu prije nije mogla niti zamisliti…

Više o knjizi na -> https://www.sarajevopublishing.ba/bs/product/1439/vikend-u-parizu-i-druge-price

8. Jenny Colgan - Mala pekara na obali (Laguna, 2017)

Poli Voterford je upravo okončala lošu ljubavnu vezu. Pošto nije u mogućnosti da i dalje iznajmljuje stan u kojem su zajedno živjeli, odlučuje da se odseli kilometrima daleko, u malo uspavano ljetovalište na obali mora u Kornvolu. Smještaj pronalazi iznad napuštene radnjice.
Ne bi li sebi skrenula misli sa problema koji je prate, Poli se okreće svom omiljenom hobiju: pečenju hljeba. Ali zabava kojom je mislila da prekrati vikend ubrzo prerasta u njenu strast. Dok svoje emocije prazni mijeseći i gnječeći tijesto, vekne joj bivaju sve bolje i bolje. Poli će uskoro početi da čini čuda dodajući u peciva razne oraščiće i sjemenje, čokoladu i med – koji joj donosi veoma zgodni lokalni pčelar…

Više o knjizi na -> https://www.sarajevopublishing.ba/bs/product/1370/mala-pekara-na-obali

9. Jenny Colgan - Okus čokolade u Parizu (Koncept izdavaštvo, 2019)

Život je sladak u ovoj toploj priči o malenoj čokolateriji u Parizu. Zora rudi iznad Pont Neufa, uličice Pariza oživljavaju, a Anna Trent je već budna. I u najljepšoj čokolateriji u Parizu pravi najfiniju čokoladu bogatu raznovrsnim okusima za kojom luduju pariške dame, gospoda i turisti. Golema je to promjena za nju koja je godinama radila u tvornici čokolade na sjeveru Engleske.

Međutim, Ana je doživjela nesreću na poslu i završila u bolnici. 

Više o knjizi na -> https://www.sarajevopublishing.ba/bs/product/1182/okus-cokolade-u-parizu

10. Christel Petitcollin - Kako bolje misliti (Poetika, 2021)

Apsolutni hit ove godine!

Ako želiš proširiti znanje o sebi i saznati kako pronaći mir na profesionalnom planu, u odnosima s najbližima i u ljubavi, obavezno posegni za ovom knjigom! Uz nju ćeš bolje razumjeti sebe i druge, razvit ćeš i zavoljeti svoju neobičnu osobnost, a također i naučiti kako organizovati okruženje tako da se u njemu osjećaš najsigurnije.

Više o knjizi na -> https://www.sarajevopublishing.ba/bs/product/1194/kako-bolje-misliti

Svakako pogledajte i ostalu ponudu naslova iz svijeta domaće i svjetske književnosti na našoj web stranici. Svi najbolji, najpopularniji i najnoviji naslovi na jednom mjestu!

Uživajte u suncu, moru i dobrim knjigamaaa!

Vaš Sarajevo Publishing!