Uvjeti poslovanja

Zaštita podataka i izjava o privatnosti

Sarajevo Publishing  d.d. pruža zaštitu ličnih podataka kupaca jer prikupljamo samo one podatke koji su neophodni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši uposlenici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Sigurnost podataka tokom kartičnog plaćanja garantuje procesor platnih kartica. Nijednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Sarajevo Publishing d.d. ne preuzima i ne snosi odgovornost za bilo kakvu eventualnu zloupotrebu navedenih podataka od strane treće osobe ukoliko ista do njih dođe bez našeg znanja i/ili odobrenja.

Uslovi kupovine

Prodavcem se smatra Sarajevo Publishing d.d.

Kupcem se smatra svaka osoba ili pravno lice koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.

Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, s PDV- om. U iskazanima cijenama proizvoda nije uključena dostava.

Narudžba i plaćanje

Roba se naručuje elektronskim oblikom, klikom na određeni proizvod te spremanjem istog u košaricu.

Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Plaćanje prilikom narudžbe može se izvršiti na nekoliko načina:

  • - kreditnom karticom (Maestro, MasterCard, Visa i American Express) putem ovlaštenog platnog servisa Monri - Payment Gateway
  • - gotovinom pri pouzeću
  • - putem virmana ili opće uplatnice

Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu. Sarajevo Publishing d.d. ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Moguće je da nekih proizvoda ne bude na zalihama u trenutku narudžbe. U tom slučaju kontaktirat će Vas naša služba prodaje sa mogućnošću da zamijenite proizvod, pričekate ili otkažete narudžbu.

Dostava i reklamacija narudžbe

Naručeni proizvodi kupcu se dostavljaju kao paket putem BH pošte.   

Troškovi dostave unutar BiH

Cijena isporuke varira i vezana je za cjenovnik u trenutku narudžbe.

Rok isporuke je od dva do sedam radnih dana od momenta potvrde o zaprimljenosti pošiljke.

Naručene prozivode prije pakovanja pregledamo i čuvamo od oštećenja, te ih pažljivo pakujemo. Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke i na licu mjesta reklamirati dostavljaču. Sarajevo Publishing d.d. se odriče odgovornosti za oštećenja nastala prilikom dostave.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti Sarajevo Publishing d.d. kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio Sarajevo Publishing d.d. ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Sarajevo Publishing d.d. se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija. Nakon zaprimanja te potvrde prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do 5 (pet) radnih dana.

Nakon što dostavljač (kompanija koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku, Sarajevo Publishing d.d više nije odgovoran za daljnji tok isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

Opći uvjeti

Sarajevo Publishing d.d. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila.

Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.