MISIJA I VIZIJA

MISIJA I VIZIJA

Izdavačka kuća “Sarajevo Publishing” na svoj rad gleda kao na podršku obrazovanju društva u najširem smislu. Svojim projektima učestvujemo u kreiranju društva znanja i kao poticaj novim generacijama, koje se neće odreći užitka cjeloživotnog učenja, čitanja, stvaranja. Škole su nas već odavno prepoznale kao prijatelja i partnera djece, prosvjetnih radnika i obrazovanja.

Osluškujući potrebe upravo djece, ali i nastavnog kadra, stvaramo nova izdanja i kreiramo nove materijale koji će obogatiti nastavni proces, a učenicima olakšati učenje. Istovremeno, u saradnji sa stučnjacima iz pojedinih oblasti, kontinuirano organizujemo edukacije i predavanja za prosvjetne radnike, pedagoge te roditelje o aktuelnim temama koje nam nastavnici predlažu.

Upravo time, svojim korisnicima pomažemo u sticanju znanja i sastavni smo dio kulturnog i naučnog razvoja cjelokupnog društva. Izdavačka kuća “Sarajevo Publishing” osnovana je sa ciljem da svoje znanje, bogato iskustvo i nove udžbenike - pripremljene u saradnji sa domaćim autorima, nastavnicima i vrhunskim stručnjacima u pojedinim oblastima - podijeli sa Vama.

Naša vrijednost ogleda se u zadržavanju visokih standarda i vrijednosti izdavanja knjiga koji ne podliježu komercijalizaciji. Za nas je znanje neprocjenjivo bogatstvo, a udžbenici nacionalno dobro. Stoga smo nacionalno odgovorni, čuvamo kulturu i identitet. Kvalitet je naša glavna referenca i na to smo ponosni.
Zajedno stvaramo znanje!