Ultrazvuk štitne žlijezde; Selma Čaluk, Belkisa Izić

Knjiga “Ultrazvuk štitne žlijezde” je djelo koje na jasan i konkretan način govori o svim vrstama ultrazvučnih nalaza na ovoj žlijezdi koji se mogu sresti kod zdravih ili bolesnih osoba.

Ultrazvuk štitne žlijezde; Selma Čaluk, Belkisa Izić

“Ultrazvuk štitne žlijezde“ je pregledni udžbenik koji se bavi suvremenim morfološkim prikazom štitne žlijezde pomoću ultrazvuka. Danas je ultrazvuk nakon laboratorijskih pretraga prva i neophodna dijagnostička metoda u otkrivanju raznih bolesti štitne žlijezde. Ovakva knjiga je dobrodošla u ruke svakog liječnika koji se bavi bolestima štitnjače od onih koji direktno izvode ultrazvučni pregled, kolega internista i endokrinologa, koji se bave liječenjem štitne žlijezde, citologa koji interpretira materijal dobiven iz određene ehografski nađene promjene do kirurga koji moraju razumjeti ultrazvučnu sliku, radi planiranja operacije. (prim. dr. sc. Hrvojka Tomić-Brzac, Zagreb)

Djelo je pisano jasnim i konciznim stilom i primjenjivo je u praksi, što je bio i primarni cilj autora. Upravo zbog toga knjiga se može preporučiti svim ljekarima koji se u svojoj praksi susreću i koji su zainteresirani za problematiku pacijenata koji imaju bolesnu štitnjaču. (prof. dr. Amela Sofić, Sarajevo)