Promocija priručnika za obradu lektira u osnovnim i srednjim školama

Upriličene su promocije novih izdanja IK “Sarajevo Publishing”!

Promocija priručnika za obradu lektira u osnovnim i srednjim školama

Na veliko zadovoljstvo autorica, uvaženih gostiju i neumornog tima naše izdavačke kuće, 15. oktobra, u prostorijama JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, su održane promocije naših novih izdanja Čas lektire za osnovnu školu i Čas lektire za srednju školu. Priručnici su namijenjeni nastavnicima i profesorima koji žele na drukčiji način prići učenicima, motivirati ih da zavole čitanje, da argumentovano govore i svaki svoj čas učine drukčijim.

Priručnici, već ocijenjeni kao stručna literatura za nastavnike i profesore, vodilja su kroz interpretaciju različitih književnih rodova i žanrova, odnosno književnih djela koja su predviđena za obradu lektire po ishodima učenja u osnovnim i srednjim školama.

U prisnoj atmosferi, koliko su nam epidemiološke prilike dozvolile, zajednički smo se osvrnuli na značaj otvaranja novih puteva kroz književne analize u okviru časova lektire, jer samo dobro obrađeno književno djelo može biti putokaz i inspiracija za nove pronalaske u književnim analizama.

Promociji su prisustvovali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, nastavnici i profesori, članovi porodica te prijatelji naše kuće i autorica. Iako su nam jako nedostajali čvrsti zagrljaji i poljupci kao znak zahvalnosti i podrške, ponašali smo se veoma odgovorno i poštovali sve propisane mjere u okviru borbe protiv pandemije COVID 19.