71 GODINA RADA I POSTOJANJA IK SARAJEVO PUBLISHING

71 GODINA RADA I POSTOJANJA IK SARAJEVO PUBLISHING

Danas se obilježava 71 godina rada i postojanja izdavačke kuće Sarajevo Publishing, nasljednika kultnog Veselina Masleše.

Uz našu Lastavicu, Ars, Kulturno naslijeđe, udžbenike te brojna druga izdanja su odrasle mnoge generacije. Godine iskustva učinile su nas prepoznatljivom i odgovornom kućom.

Danas je Sarajevo Publishing sinonim za tradiciju i kvalitet te svojim izdanjima i online sadržajima na Obrazovnom portalu konstantno radimo na unapređenju obrazovnog procesa.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti svim prosvjetnim radnicima, autorima, saradnicima i drugima na povjerenju i saradnji uz želje da ona bude što dugotrajnija i uspješnija. Također, hvala svima onima koji se tek odlučuju na saradnju i da će prepoznati kvalitet koji se trudimo desetljećima održati.

U proteklih nekoliko mjeseci objavili smo nekoliko novih naslova, a na našoj listi autora nalaze se prepoznatljiva i nagrađivana svjetska književna imena. Među novim naslovima ističemo Medvjedgrad, roman sjajnog švedskog nagrađivanog autora Fredrika Backmana. Nedugo nakon toga smo objavili dva nova i zanimljiva romana: Djevojka s pletenicama autorice Wilme Geldof (roman po istinitoj priči o najmlađoj članici nizozemskog pokreta otpora), te Sjene Radovara Marloes Morshuis (uvjerljiva distopija o društvenom sistemu zasnovanom na bodovanju).

A izuzetno smo ponosni na naših 9 novih, metodički obrađenih, lektira za sve generacije iz biblioteka Lastavica i Ars. Lektire koje smo nekada svi vrlo rado čitali, a za koje se nadamo da će obilježiti još mnoga djetinjstva:
Mali princ, Pinokio, Kraljević i prosjak, Priče iz davnine, Sretni princ i druge bajke, Robinzon Kruso, Doživljaji Haklberija Fina, te Romeo i Julija i Božanstvena komedija.

U planu je također i par novih romana tako da budite uz nas i pratite nas! 

Puno pozdrava od svih uposlenika i uprave IK Sarajevo Publishing!